Všechny naše vakuovací sáčky na potraviny jsou zdravotně nezávadné a jsou určeny a schváleny pro styk s potravinami. Veškerá dokumentace je samozřejmostí.
Vakuové sáčky
Nejpoužívanějším typem vakuových sáčků jsou klasické čiré PA/PE sáčky, které můžeme nabídnout až do síly 200 mic.
V našem sortimentu dále naleznete například sáčky:
- celostříbrné (na balení kávy, čaje, apod.)
- stříbročiré (na balení koření, apod.)
- zlatočiré (na balení ryb, apod.)
- hliníkové (pro balení s důrazem na 100% konzervaci výrobků)
- s potiskem
Na přání zákazníka jsme schopni doplnit sáčky o nadstandardní prvky:
- zip (pro opakované uzavření sáčku)
- boční násek (pro snadnější otevření)
- eurozávěs (pro pověšení na stojany)
- skládané dno
Sous-vide - varné sáčky
Dalším typem mohou být sáčky pro tzv. sous-vide (z francouzštiny „ve vakuu“) úpravu. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.
Smrštitelné sáčky
Ponořením do horké vodní lázně nebo průchodem horkovzdušným tunelem se sáček smrští okolo baleného výrobku.